Ja hem inaugurat el cicle de cuina d’arreu del món! La primera classe va ser un dissabte a la tarda i vam aprendre a fer els plats típics de la cuina nigeriana. Es tractava del Jollof Rice, un plat d’arròs amb pollastre elaborat d’una manera molt especial. Tal com ens va explicar la Manée, l’arròs és un plat que uneix a tota la gent del seu país, és l’única cosa que tenen en comú, ja que tant les tradicions, els vestits i les celebracions són ben diferents.
Aquí us deixem la recepta per si ho voleu provar a casa:
Ingredients:
750 g d’arròs llarg
2 tasses de salsa de tomàquet natural
Pollastre
Pebre i sal (al gust)
1 ceba
2 culleradetes de curry
2 culleradetes de farigola
3 pastilles per fer caldo
Passos per a cuinar
1. Prepara la salsa de tomàquet natural, guarda-la al congelador perquè estigui ben freda.
2. Prepara un caldo amb pollastre, pastilles per a caldo i ceba. Després el pollastre el talles a trossets i el fregeixes una mica.
3. Bull l’arròs
4. Fica el caldo de pollastre i la salsa de tomàquet en una cassola
5. Inclou l’arròs, el curry, la sal i el pebre. Deixa que es cuini a foc lent.
Ja es pot servir, per exemple acompanyat de plàtan fregit!
Si voleu conèixer més receptes de la cuina nigeriana podeu visitar el següent enllaç: http://www.allnigerianrecipes.