El divendre 8 de febrer, Miguel Godoy, pare del club, va dirigir una activitat de cuina per a les noies de 6è: focaccia! Us deixem aquí la recepta per a què ho pogueu fer a casa. Ja ens direu com us ha quedat!
Història de la focaccia: a la ciutat portuària de Gènova, Itàlia, van trobar la pedra que es feia servir als forns per a cuinar la massa de la focaccia. Això va ser per causa dels pirates, que durant la tercera croada van obligar a la població a refugiar-se a les munatanyes. Entre els pocs aliments que tenien per a sobreviure estaven la farina, l’aigua, l’oli i la sal, ingredients amb els quals elaboraven la recepta. Amb el pas dels anys, la popularitat d’aquesta massa amb herbes aromàtiques el que ha fet ha estat augmentar el seu consum convertint-lo en un aliment per picar entre hores.
Necessitem:
- davantals d’un sol ús
- guants
- gorros d’un sol ús
- paper de cuina
- bol per amassar
- paper de forn
Ingredients de la recepta:
- 350g de farina
- 200cl d’aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de sucre
- 7g de llevat sec
- 40gr d’olives en rodanxes
- romaní
- orenga
- sal grossa
Pas 1: barrejar la farina en un bol amb el llevat dissolt prèviament en una mica d’aigua amb el sucre. Incorporem les olives
Pas 2: un cop tenim una massa homogènia, la cobrim amb un drap per a deixar-la reposar fins que dobli el seu volum
Pas 3: un cop ha augmentat el volum, tornem a amasar
Pas 4: extenem la massa en una safata, que quedi de manera uniforme. després, amb els dits, fem forats a la massa i escampem una mica de sal grossa, romaní i orenga.
Pas 5: posar-ho al forn durant 12 o 15 minuts a 200ºC.
Us deixem algunes fotografies de l’activitat!