Taller de cuina: Focaccia

Taller de cuina: Focaccia

El divendre 8 de febrer, Miguel Godoy, pare del club, va dirigir una activitat de cuina per a les noies de 6è: focaccia! Us deixem aquí la recepta per a què ho pogueu fer a casa. Ja ens direu com us ha quedat!

Història de la focaccia: a la ciutat portuària de Gènova, Itàlia, van trobar la pedra que es feia servir als forns per a cuinar la massa de la focaccia. Això va ser per causa dels pirates, que durant la tercera croada van obligar a la població a refugiar-se a les munatanyes. Entre els pocs aliments que tenien per a sobreviure estaven la farina, l’aigua, l’oli i la sal, ingredients amb els quals elaboraven la recepta. Amb el pas dels anys, la popularitat d’aquesta massa amb herbes aromàtiques el que ha fet ha estat augmentar el seu consum convertint-lo en un aliment per picar entre hores.

Necessitem:

  • davantals d’un sol ús
  • guants
  • gorros d’un sol ús
  • paper de cuina
  • bol per amassar
  • paper de forn

Ingredients de la recepta:

  • 350g de farina
  • 200cl d’aigua
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de sucre
  • 7g de llevat sec
  • 40gr d’olives en rodanxes
  • romaní
  • orenga
  • sal grossa

Pas 1: barrejar la farina en un bol amb el llevat dissolt prèviament en una mica d’aigua amb el sucre. Incorporem les olives

Pas 2: un cop tenim una massa homogènia, la cobrim amb un drap per a deixar-la reposar fins que dobli el seu volum

Pas 3: un cop ha augmentat el volum, tornem a amasar

Pas 4: extenem la massa en una safata, que quedi de manera uniforme. després, amb els dits, fem forats a la massa i escampem una mica de sal grossa, romaní i orenga.

Pas 5: posar-ho al forn durant 12 o 15 minuts a 200ºC.

Us deixem algunes fotografies de l’activitat!