10 llocs que no et pots perdre aquest Nadal

10 llocs que no et pots perdre aquest Nadal

Per:  Erika Pérez,economista, ex monitora de Rumbau y mare de 3 fills.

Una de les coses més meravelloses del Nadal és que pots passar més temps lliure amb la teva família i és un bon moment per fer activitats diferents, tant a les grans ciutats com als pobles més petits. A continuació, fem un petit tast de coses que es poden fer, amb nens i sense!:

1. Fira de l’avet d’Espinelves – fira de moltíssimes paradetes amb objectes nadalencs i molts avets, per suposat! La màgia d’aquesta fira es l’entorn de la ubicació d’Espinelves. Natura i ambient nadalenc.

2. Pista de gel per fer patinatge – si alguna tarda es necessita passar una bona estona i fer un esport d’hivern, es pot aprofitar per anar un matí o una tarda a la pista de gel habilitada al costat del centre comercial Pedralbes Centre. Súper divertit!

3. Fires nadalenques de santa Llúcia i de la Sagrada Família – no pot passar un Nadal sense visitar les fires més tradicionals de Barcelona: la fira de Santa Llúcia, situada a la plaça de la catedral de Barcelona, i la fira nadalenca de la Sagrada Família, als carrers que rodegen el mateix santuari. Si t’agrada muntar pessebres de tota la vida a casa teva, aquí trobaràs un munt de figuretes!

4. Visita al pessebre de la catedral – la catedral de Barcelona cada any construeix un pessebre de grans figures en el seu propi claustre. Es pot visitar durant tot el Nadal i no s’han de pagar entrades.

5. Pessebre vivent de Corbera – aquest pessebre vivent és dels mes famosos de Catalunya, i no és per casualitat perquè està molt ben muntat. Als nens els hi encanta perquè fa que t’endinsis en un poblet de pastorets (amb barretina :)) que esperen feliços el naixement del nen Jesús.

6. Encesa de llums de Nadal – segur que a la teva ciutat, el primer dia d’encesa de llums de nadal munten una mini festa. Ho has consultat a la web de l’Ajuntament? Fes una ullada i probablement et sorprenguis. Els municipis acostumen a fer una petita festa per a les famílies el primer dia que l’enllumenat de Nadal comença a funcionar. Aprofitem!

7. Exposició de pessebres en miniatura a l’església de Betlem – l’Associació de Pessebristes de Barcelona cada any organitza aquesta exposició de pessebres a l’església de Nostra Senyora de Betlem, a les Rambles de Barcelona. Es tracta d’una exposició petita però preciosa amb algunes mostres dels millors pessebres en miniatura de Catalunya. Les entrades són molt assequibles i és ben curiós per als més petits.

8. Parc lúdic a la Vall de Núria – si vols passar el dia a la neu amb els més petits, has pensat en passar-te per la Vall de Núria? Hi trobaràs un parc infantil amb activitats molt entretingudes: trineus, tubbing i patinets de neu, entre d’altres.

9. Arribada dels Reis de l’Orient a pobles mariners de Catalunya – alguna vegada heu vist els reis Mags arribar a Catalunya en vaixell? Tot i que a Barcelona sempre comencen la cavalcada amb un vaixell, si vols veure-ho de més a prop, és suficient amb que us apropeu a alguns pobles tradicionalment mariners, perquè acostumen a arribar també amb vaixells. Algunes vegades amb vaixells de pescadors! L’Escala, Llafranc, Calella…

10. Casa Batlló adornada y nevada – el Nadal de 2016/2017, l’empresa que gestiona la Casa Batlló de Barcelona, va decidir engalonar la casa durant el Nadal amb enormes flocs de neu per una causa solidària. Durant tota la visita es podia veure nevar en el pati interior de la casa. L’efecte va ser espectacular. Si voleu fer una visita cultural sorprenent, aquesta sens dubte ho serà. Molt recomanable. Esperem que aquesta iniciativa es repeteixi aquest any.