Taller de cuina equatoriana

Taller de cuina equatoriana

Divendres 5 d’octubre vam tenir a Rumbau un taller de cuina per a mares. Aquest cop, la Mónica, una mare que participa a les activitats per a mares de Rumbau, ens va ensenyar a preparar un menú equatorià:

Els ingredients

  • Peces de pollastre (potser pollastre a trossos o  cuixetes)
  • 3 dents d’all
  • Comí molt
  • Una llimona
  • Cilantre
  • Sal
  • Mitja cullaradeta de mostassa
  • Una llauna de coca-cola
  • Salsa de soja
  • 1 iuca
  • Llet
  • Mantega
  • Un trosset de ceba
  • Arrós blanc per acompanyar.

Preparació:

– Deixar marinar les peces de pollastre amb les espècies: comí, sal, salsa de soja (un xorret), la mostassa la nit anterior o ben mínim una hora abans de preparar-la. Després ho segellem en una paella amb una mica d’oli i les fulles de coriandre i algunes d’api.

 

– Després aboquem mitja llauna de Coca Cola i anem esperant que es vagi consumint per anar afegint l’altra meitat.

– Quan el pollastre s’hagi cuinat, ja podem apartar i deixar a punt per emplatar.

– Per fer el puré de iuques, hem de trossejar i pelar la iuca i posar a bullir en una cassola amb aigua, sal i trosset de ceba, apartar quan ja estigui cuinada. 

– A la termomix o bé en una batidora o minipimer, posar els trossos de iuca, la tasseta de llet calenta i les dues culleres de mantega i batre. Ha de quedar sense grumolls, igual al puré de patates:

  

– Rectificar la sal i emplatar acompanyada d’arrós blanc.

Les postres van ser uns cargolets de dolç de llet. Per temps no vam poder fer-ho a la cuina.