Divendres 5 d’octubre vam tenir a Rumbau un taller de cuina per a mares. Aquest cop, la Mónica, una mare que participa a les activitats per a mares de Rumbau, ens va ensenyar a preparar un menú equatorià:
Els ingredients
- Peces de pollastre (potser pollastre a trossos o cuixetes)
- 3 dents d’all
- Comí molt
- Una llimona
- Cilantre
- Sal
- Mitja cullaradeta de mostassa
- Una llauna de coca-cola
- Salsa de soja
- 1 iuca
- Llet
- Mantega
- Un trosset de ceba
- Arrós blanc per acompanyar.
Preparació:
– Deixar marinar les peces de pollastre amb les espècies: comí, sal, salsa de soja (un xorret), la mostassa la nit anterior o ben mínim una hora abans de preparar-la. Després ho segellem en una paella amb una mica d’oli i les fulles de coriandre i algunes d’api.
– Després aboquem mitja llauna de Coca Cola i anem esperant que es vagi consumint per anar afegint l’altra meitat.
– Quan el pollastre s’hagi cuinat, ja podem apartar i deixar a punt per emplatar.
– Per fer el puré de iuques, hem de trossejar i pelar la iuca i posar a bullir en una cassola amb aigua, sal i trosset de ceba, apartar quan ja estigui cuinada.
– A la termomix o bé en una batidora o minipimer, posar els trossos de iuca, la tasseta de llet calenta i les dues culleres de mantega i batre. Ha de quedar sense grumolls, igual al puré de patates:
– Rectificar la sal i emplatar acompanyada d’arrós blanc.
Les postres van ser uns cargolets de dolç de llet. Per temps no vam poder fer-ho a la cuina.